Sångpedagog

Sånglektioner inom främst klassisk sång och musikal ges till professionella och amatörer. Jag har stor erfarenhet av körsång, så körsångare är välkomna.

Jag har inte varit verksam i Stockholm de senaste åren och tar återigen emot sångelever i Stockholm. I mån av tid har jag gett privata sånglektioner i över 25 år till professionella och amatörer. 2021-2022 vikarierade jag som sångpedagog på Geijerskolan för kyrkomusiker och sångsolister.

Jag har erfarenhet av alla rösttyper, även kolleratursopran och countertenor. Grunden är klassisk, ej mikrofonförstärkt teknik, men även musikal.

Som professionell sångsolist har jag naturligtvis ägnat mycket tid åt utveckling av min egen röst, med olika gott resultat. Jag har inte haft helt lätt att hitta en bra sångteknik, utan har i ungdomen upplevt en del problem. Problem som jag som pedagog lärt mig mycket av. Jag har haft ett antal namnkunniga, både nationella och internationella sånglärare som föreslagit hur jag ska göra. Jag har lärt mig mycket på det, också vad som inte fungerar. Det har inneburit en hel del forskande och experimenterande för att hitta en teknik som är naturlig och sund och håller över tid. En erfarenhet jag gärna delar med mig av. Sångtekniken är naturlig där eleven får använda röstens hela register, hitta höjden, och bygga en teknik och musikalisk säkerhet som fungerar på scen och över lång tid. Jag är ingen vän av stora vibraton.

Jag ger även föreläsningar och workshops om röstens olika register och skarvar samt sångteknik och interpretation.